HumanLogic

Introductie Scans

Als u klikt op een scan die u wilt doen, komt u eerst in een openingsscherm dat vraagt naar uw inlogcode. De inlogcode is naar uw e-mailadres gestuurd. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u mailen naar Antoinette Stenfert Kroese: antoinette@valueframing.nl

De scans zijn gebaseerd op Spiral Dynamics waarvoor de ontwikkelings­psycholoog Clare W. Graves de basis leverde. De uitkomsten geven aanwijzingen over:

  • hoe mensen en groepen hun wereld interpreteren in de context van hun werk,
  • welk ‘filter’ mensen en groepen gebruiken als basis voor hun gedrag,
  • wat de verschillende drijfveren, uitgangspunten en logica’s zijn van teamleden,
  • wat de cultuur is van een organisatie(onderdeel).

Waardenscan

Veranderingsscan


De Waardenscan en Veranderingsscan zijn scans van HumanLogic die zijn gebaseerd op Clare W. Graves en toegesneden op de Nederlandse situatie.

Value profile

Change State Indicator


De Value Profile en Change State Indicator zijn uitgebreider en worden door Spiral Dynamics werelwijd toegepast.

De inzichten van bovenstaande scans zijn te gebruiken om de samenwerking, teamdynamiek en onderlinge communicatie te verbeteren. Maar ook om zicht te krijgen op de veranderings­bereidheid van een organisatie.

Daarnaast kunnen deze scans worden afgestemd op de context van een dienstverlening, bijvoorbeeld op wat de verwachtingen zijn van klanten, burgers of patiŽnten. Of specifiek ingaan op motivatie en cultuur van een bepaalde doelgroep, zoals bij de Beleggers­motivatie­scan.

Beleggersscan

De HumanLogic Beleggersmotivatiescan.
Deze scan is ontwikkeld in samenwerking met De FinanciŽle Telegraaf (DFT) en het Beleggingsinstituut en onderzoekt de samenhang tussen motivatieprofiel en beleggingsstijl.
De scan is bedoeld voor de actieve belegger en de belegger die over­weegt dat te worden. De uitkomst geeft aanwijzingen over hoe u uw ontwikkeling als belegger kan verbeteren.

Voor deze scan is geen inlogcode vereist, de Beleggersmotivatiescan staat voor iedereen open.